
Nová, odlehčená restaurace Ambiente, s pekárnou a severským přístupem k české kuchyni, otevřela v Karlíně. Eska, pro někoho kolo z dětství, pro jiného kryptogram pro Skandinávii (eSKá), naplňuje bývalý industriální prostor nově touhou dělat věci neprůmyslově, řemeslně, s osobní péčí, trpělivostí a divokým kořením z lesa. Princip oživovaní, vaření z odpadu a šlupek, míchání a kvašení se projevuje i v logu. Nostalgie po 70. letech, vývěsních štítech Ovoce Zelenina a elektro obalech zahřívá pekárnu do ruda rozzářeným neonem. Otevřenou kuchyň a odhalenost prostoru následuje i nepokrytě deklarované složení na výrobcích a obalech a vizuální styl ze stencilové verze klasického písma Gill Sans. Nakonec jsme doporučili i písmomalířku Petru Dočekalovou, aby ručně psané tabule k něčemu vypadaly.